Nieuws

Mooi optreden in de Ontmoeting

De Ontmoeting, een bijzonder gebouw in Rozenburg, was afgelopen zaterdag het decor van ons concert. In een gezellig drubezochte zaal speelde de Sea Sound Big Band haar welbekende repertoire onder leiding van Rob Catlender. De zang was in handen van Marlou Vriens. Ons eerstvolgende publiek toegankelijke optreden is op zondag 10 december in Hotel Restaurant 't Wapen van Marion in Oostvoorne. We spelen dan van 14.30 tot 17.00 uur.

Klik hier voor meer foto's van dit optreden.

Zangeres Marlou Vriens in De Ontmoeting!

Voor velen van jullie zal de naam Marlou Vriens bekend in de oren klinken. Zij is één van de oud-zangeressen van de Sea Sound Big Band. In de periode van 2006 tot en met 2011 zong zij, samen met drie andere zangeressen, het welbekende Sea Sound repertoire.

Behalve zangeres is Marlou ook pianiste en songwriter. Met haar eigen band 'Marlou', bestaande uit Marlou, Pieter Danz, Erwin Huigen en Jeroen Danz worden haar liedjes een muzikale reis van kleine persoonlijke verhalen. Dit jaar bracht de band haar eerste EP, 'Long Way Home', uit. Verder is Marlou werkzaam als zangdocent op het Codarts conservatorium in Rotterdam, waar zij zelf ook haar opleiding volgde, en het Fontys conservatorium in Tilburg.

Nadat zij afgelopen september in Almere weer een keer zong met de Sea Sound Big Band, is ook aanstaande zaterdag de zang in handen van Marlou tijdens ons concert in Muziektheater de Ontmoeting in Rozenburg. Kaartjes voor dit concert kunnen nog gereserveerd worden via de website van het theater. Let op: de kaartjes dienen contant te worden afgerekend op de avond zelf.

Zaterdag 25 november | Muziektheater De Ontmoeting | Aanvang 20.00 uur | Zaal open 19.30 uur | Toegang €7,50

Muziek in theater de Ontmoeting!

Na een mooie zomerperiode is de herfst nu toch echt begonnen. Op zaterdagavond 25 november vindt ons eerste najaarsconcert plaats in Rozenburg. Wij treden op in Muziektheater de Ontmoeting, een bijzonder gebouw dat voorheen dienst deed als kerk maar tegenwoordig alle faciliteiten van een muziektheater biedt.

Het optreden begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur. De toegang voor deze avond bedraagt €7,50 per persoon. Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via de website van het theater en kunnen op de avond zelf contant worden afgerekend.

Wij zijn al druk bezig met de voorbereidingen en hopen u allen te zien op zaterdag 25 november in Rozenburg!

In het zonnetje in Almere!

Alweer voor de vierde keer op rij mocht de Sea Sound Big Band optreden tijdens de Midland Classic Show, een jaarlijks grootst opgezet oldtimerevenement in het centrum van Almere. Zangeres Marlou Vriens verzorgde tijdens dit optreden de zang. Mede dankzij het mooie weer en de drukte in de stad was het weer een geslaagde middag!

Klik hier voor meer foto's van dit optreden.

Midland Classic Show 2017

Op zondag 24 september a.s. vindt voor de 17de keer de Midland Classic Show plaats in het bruisende Almere Centrum, georganiseerd door Stichting Vriendenkring Klassiekers. Bij dit groots opgezette oldtimer evenement zijn al jarenlang meer dan 200 automobielen betrokken. Ook motoren en klassieke brommers zijn van harte welkom!

's Ochtends verzamelen de deelnemers in Almere Centrum voor een verrassende puzzelrit. Bij terugkomst van de puzzelrit worden de klassieke auto's tentoongesteld in het stadscentrum, dat in het teken staat van diverse acts en live muziek. Eén van de onderdelen hiervan is het optreden van de Sea Sound Big Band. Op de landenpleinen worden de klassieke auto's per land van herkomst en per merk tentoongesteld. Ook zijn er foodtrucks en stalletjes met landenproducten aanwezig.

Dit groots opgezette oldtimerevenement belooft weer een gezellige dag te worden. Wij spelen de hele middag van 12.00 uur tot 17.00 uur op het Stadhuisplein. U bent van harte welkom om te komen genieten van de mooie oldtimers en de gezellige sfeer in Almere Centrum! Meer informatie over de Midland Classic Show en de locatie kunt u hier vinden.

Unieke ervaring orgel en bigband

Op vrijdagavond 15 september vond een bijzonder en uniek concert plaats in de Sint-Catharijnekerk in Brielle: een samenwerking tussen organist Leendert Verduijn en de Sea Sound Big Band. Voor beide partijen was ruimte voor hun eigen muziekstukken, maar ook twee gezamenlijke stukken werden opgevoerd. Het was een bijzondere ervaring en een geweldige avond!

Klik hier voor meer foto's van dit optreden.

Bigband versus Orgel op 15 september!

In het jaar dat de Brielse Sint-Catharijnekerk 600 jaar bestaat, vindt op vrijdagavond 15 september 2017 een bijzonder concert plaats in deze kerk: een gezamenlijk concert met organist Leendert Verduijn en de Sea Sound Big Band. Het concert wordt georganiseerd door de 35-jarige Culturele Commissie ‘Sint-Catharijne’.

Leendert Verduijn, geboren in 1996, begon op zeer jonge leeftijd met orgelspelen. Vanaf zijn 9e levensjaar leerde hij het notenschrift lezen en op 12-jarige leeftijd nam hij orgellessen die hem voorbereidden op het toelatingsexamen conservatorium. In 2012 werd hij op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium, waar hij gedurende één jaar studeerde. In juli 2013 werd Leendert toegelaten tot de orgelopleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Ook volgde hij vele masterclasses. Als kerkorganist is Leendert verbonden aan de Hervormde gemeenten van Oudewater-Hekendorp en Sluipwijk. Op educatief gebied is hij actief als parttime Docent Muziek aan het Driestar College in Gouda en heeft hij samen met Mieke Glasbergen een groeiende lespraktijk voor orgel en piano in de omgeving van Bodegraven en Gouda. Leendert is lid van Ensemble Animé en speelt in diverse orgelbespelingen en concerten als solist en begeleider.

Voor de Sea Sound Big Band is het een eer om met deze jonge organist gezamenlijk op te treden op vrijdag 15 september. Speciaal voor dit concert is er een werk van Cesar Franck bewerkt door Rob Catlender voor bigband en kerkorgel. De première van dit stuk is op deze avond. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang voor deze avond is gratis. Mocht u een vrijwillige bijdrage willen geven, is daar na afloop van het concert gelegenheid voor. Wij hopen u allen te zien in Brielle!

Zomerfeest Tinte 2017

Het Zomerfeest Tinte is een jaarlijks terugkerend evenement in Tinte met vele activiteiten en optredens. Op zaterdag 8 juli was het de beurt aan de Sea Sound Big Band om het podium te betreden. Het was een zonnige en gezellige middag!

Klik hier voor meer foto's van dit optreden.