Nieuws

Met Bart in 'De Nymph'

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: ons optreden met Bart Kloosterhuis in Brasserie Hotel 'De Nymph' in Brielle. Bart Kloosterhuis is een zanger die de laatste tien jaar als (gast)zanger met verschillende bigbands heeft gewerkt en nu was het tijd voor de Sea Sound Big Band. Ondanks het mooie weer was er weer een enthousiast publiek. We hebben genoten van ons publiek en natuurlijk van onze gastzanger Bart.

Voorlopig was dit even ons laatste optreden in Brasserie Hotel De Nymph. Hopelijk zien we u in het najaar weer terug in Brielle, maar intussen kunt u komende zomer ook van ons genieten op verschillende locaties, waaronder het Brandweermuseum in Hellevoetsluis op 27 juni. Zie ook onze agenda op de website. Hopelijk tot ziens op een van onze volgende optredens!

Klik hier voor meer foto's van dit optreden.

Een voorjaarszonnetje op de voorjaarsfair!

In het weekend van 18 en 19 april organiseerde restaurant de Koningshoeve in Klaaswaal voor de tweede keer een voorjaarsfair met o.a. woon- en tuindecoratie, brocante, ambachtelijke producten, kaasproeverij & workshops. Op zondag 19 april trad de Sea Sound Big Band op tijdens deze fair. Gelukkig werkte het weer mee: het zonnetje scheen lekker en het optreden kon buiten plaatsvinden. Het was een erg geslaagd optreden en wij hebben er van genoten.

Klik hier voor meer foto's van dit optreden.

Bart Kloosterhuis op 17 mei

Ons optreden in Brasserie Hotel 'De Nymph' op 19 april is verplaatst i.v.m. ons optreden in Klaaswaal!

Op 17 mei speelt de Sea Sound Big Band in Brasserie Hotel ‘De Nymph’ in Brielle. Net als de vorige optredens in deze altijd gezellige brasserie, zal er ook op 17 mei weer een gastsolist zijn.

Deze keer is zanger Bart Kloosterhuis te gast. Zijn zangstijl is die van de oude crooners en het American songbook. Bart werkt de laatste 10 jaar als (gast)zanger voor en met diverse bigbands zoals Big Band Texel, Big Band Crimpen, Big Band Barendrecht, Senioren Big Band Rotterdam, Biggles Big Band Amsterdam en nu dan met de Sea Sound Big Band!

U bent van harte welkom van 14.30 uur tot ongeveer 17.00 uur. De toegang is gratis. Tot dan!

Voorjaarsfair op 19 april

Op zondag 19 april organiseert restaurant de Koningshoeve in Klaaswaal voor de tweede keer een voorjaarsfair. Het hele terrein rondom de boerderij wordt omgetoverd tot een fair met o.a. woon- en tuindecoratie, brocante, ambachtelijke producten, kaasproeverij & workshops. Er is ook een horeca-plein met heerlijke hapjes en drankjes. Ook voor kinderen zijn er diverse activiteiten. Voor ieder wat wils dus! Bij een fair hoort natuurlijk ook live-muziek, dus speelt de Sea Sound Big Band ook op de fair.

We spelen op zondag 19 april van 12.00 tot 16.00 uur. Bij mooi weer is er een podium buiten, bij slecht weer is er gelegenheid om binnen te spelen. We gaan een gezellige middag tegemoet en hopen dat u ook komt! Tot dan!

Adresgegevens:
De Koningshoeve
Botweg 1b
3286 LB  Klaaswaal
www.dekoningshoeve.nl

Brrrr... op de koningskade!

Op 27 maart 2015 werd de Koningskade in Hellevoetsluis officieel geopend. In het kader van deze opening werden in het weekend van 28 en 29 maart allerlei activiteiten georganiseerd. Ook de Sea Sound Big Band trad op voor deze gelegenheid. Helaas zat het weer niet mee, het was erg koud... vandaar de vele jassen en zelfs mutsen en handschoenen!

We hopen u binnenkort weer te treffen in Hellevoetsluis, namelijk in het brandweermuseum op 27 juni. Het weer zal u dan niet tegenhouden, want het brandweermuseum biedt binnen genoeg plaats voor publiek! Kunt u niet zo lang wachten? Geen probleem, want op 19 april spelen we in Brasserie Hotel 'De Nymph' in Brielle van 14.30 tot 17.00 uur. Tot dan!

Optreden Koningskade 28 maart

De Koningskade in Hellevoetsluis wordt feestelijk geopend in het weekend van vrijdag 27 tot en met zondag 29 maart. Tijdens deze dagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Optredens, jazzbands, shantykoren, speurtochten, kanonnen afvuren en het naspelen van in autenthieke kledij van militaire parades, u kunt het allemaal zien.

Vrijdagmiddag om 15.00 uur is de officiële opening van de Koningskade met de Buffel, Lichtschip 12 Noord-Hinder en de AMS Bernisse door Wethouder Peter Hofman. De vertegenwoordigers van de schepen, de Zeekadetkorps Hellevoetsluis en de Kannoniersgroep zullen voor een feestelijke invulling zorgen. Zaterdag en zondag is er van alles te zien en ontdekken rondom het nieuwe stukje haven. Natuurlijk zijn de net versleepte schepen aan de kade open. Er is deze dag muzikale omlijsting door het Kapiteins Dixiland Orkest, de Sea Sound Big Band, muziekvereniging Voorne Putten, Sempre Crescendo, de Helius Shantyzangers en shantykoor ‘Drie keer niks’.

De Sea Sound Big Band speelt zaterdag 28 maart van 14.30 tot 16.00 uur aan de Koningskade in Hellevoetsluis. U bent van harte welkom om te komen kijken en luisteren! Klik voor het volledige programma van dit weekend hier. Tot zaterdag!

Hammond in De Nymph!

Afgelopen zondag, 15 maart, speelde de Sea Sound Big Band in Brasserie Hotel 'De Nymph' in Brielle. Zoals ons publiek inmiddels gewend is, staat ieder optreden een andere gastsolist in de schijnwerpers. Deze zondag was dat pianist en hammond-organist Vincent de Mulder. Tijdens het optreden speelde Vincent bijna alle nummers van de bigband mee, sommige nummers op piano en andere nummers op de Hammond. Maar er waren ook wat bijzondere nummers. Zo speelde Vincent een solostuk, speelde hij een stuk samen met saxofonist Rogier de Mulder en vormde hij samen met gitaristen Donny en Marcel en saxofonist Rogier een combo. Al met al was het een verrassend optreden en hebben wij en het publiek weer enorm genoten.

Volgende maand, op zondag 19 april, spelen we opnieuw in Brasserie Hotel 'De Nymph' in Brielle. Dan zal zanger Bart Kloosterhuis te gast zijn en in de spotlights staan! Wij hopen ook dan weer op uw komst.

Pianist te gast!

Aanstaande zondag, 15 maart, vindt ons volgende optreden in Brasserie Hotel 'De Nymph' in Brielle plaats. Zoals u inmiddels gewend bent, staat ook dit optreden in het teken van een gastsolist. Deze keer zal dat Vincent de Mulder zijn. Vincent is al jaren toetsenist en zal tijdens ons optreden zowel de piano als de hammond bespelen. Ook dit optreden belooft weer erg bijzonder te worden. U mag dit dan ook niet missen!

Wie is Vincent de Mulder?
Vincent de Mulder is begonnen met het spelen van het elektronisch orgel tijdens zijn basisschool periode, dit na het horen van LP’s van onder andere Jimmy Smith, Ekseption en Reginald Dixon. Vervolgens ging hij na het VWO naar het conservatorium te Rotterdam om te beginnen aan de studie “Elektronisch Orgel”. In 1993 is hij afgestudeerd voor Docerend Musicus, de opleiding heette inmiddels Toetsen/Toegepaste Elektronica Lichte Muziek, en vervolgens is hij in 1994 geslaagd voor het diploma Uitvoerend Musicus. Naast het lesgeven op muziekscholen werd en wordt er door hem ook actief gemusiceerd op orgel, synthesizers, keyboards en piano in diverse stijlen en ensembles, variërend van de Nederlandse Opera, musicals, tot jazz, fusion en house, koren en pop-bands alsmede product-presentaties voor onder andere Yamaha. In 2004 is de Bachelor-opleiding Docent Muziek door Vincent afgerond op het Koninklijk Conservatorium en geeft hij ook lessen muziek en kunst op een middelbare school.

U bent van harte welkom op zondag 15 maart vanaf 14.30 uur in Brasserie Hotel 'De Nymph' aan de Voorstraat 45 te Brielle. De toegang voor ons concert is gratis. Het concert zal rond 17.00 uur eindigen. U komt toch ook?